Tre punkter efter Hammarby–HK Malmö

Hammarbys Ludvig Lindeberg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

HK Malmö kvitterade sent mot Hammarby och matchen slutade 32–32. Här är Ola Selbys tre punkter efter matchen.

Här är punkterna:

HK Malmö saknar stabilitet – men Blickhammar och Persson levererar

Bortalaget inledde matchen riktigt bra. Anfallsspelet var kvickt, rörligt och variationsrikt och Hammarby hade i ärlighetens namn svårt att hänga med. Men så tog Hammarby timeout, ändrade på några saker och HK Malmö tappade greppet om matchen. HK Malmö tog då timeout, men ingenting förbättrades, snarare tvärtom, och Hammarby hade då tagit över totalt. HK Malmö spelade upp sig igen och högstanivån är fortsatt hög i det här laget, men Malmö går tungt på Blickhammar och Persson och det håller inte i längden. Å andra sidan presterar den duon på ett sätt som gav Malmö en poäng i den här matchen.

Hammarby har mycket mer att ge

Det blev en poäng till slut, men känslan är att Hammarby har väldigt mycket mer att ge. Alexander Morsten är inte riktigt inne i Hammarbys spel ännu och storstjärnorna Martin Dolk och Gustav Davidsson är inte uppe på samma nivå som förra säsongen (bortsett från det fina skottet till 32–31). Det blev bara en poäng för Hammarby, men tränare Fahlgren borde känna tillförsikt eftersom det finns mycket mer att hämta i det här laget.

Ludvig Lindeberg är bra på riktigt

En jätte för Hammarby. Dolk gjorde sina mål till slut och Aspenbäck är rivig på högernio. Davidsson och Morsten tar mycket uppmärksamhet från motståndarförsvaret, men bäst i kvällens match var Ludvig Lindeberg. När han började spela spets i det grönvita försvaret fick de ordning på HK Malmös anfallsspel och han var då blixtsnabb upp i kontringar efter att Bajen brutit bollen. En perfekt spelare för Hammarby med sina kvicka fötter, kämparanda och målskicklighet. Förra säsongen gjorde han 88 mål i Handbollsligan – det kan vänstersexan slå med hästlängder i år.