Petter Donaldson klar för Alingsås HK

Petter Donaldson, HK Aranäs. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Petter Donaldson har varit ett av få ljusämnen i HK Aranäs den här säsongen. Nu meddelar Alingsås HK att de värvat 20-åringen på ett tvåårskontrakt.
– Det är en go känsla att vara klar för Alingsås som har en lång tradition av att utveckla spelare för att ta nästa steg i karriären och jag hoppas fortsätta att utvecklas i mitt spel, säger Petter Donaldson i ett pressmeddelande.

Donaldson fick sin handbollsfostran i HK Varberg men flyttade inför säsongen 2021-22 till HK Aranäs och har där gjort en fin säsong så här långt för ett lag som sliter i botten av tabellen.

Men årets säsong blir den sista i Kungsbacka för Donaldson, som från och med sommaren flyttar ett gäng mil i nordöstlig riktning till Alingsås.

– Jag hoppas verkligen att Alingsås kan vara med och slåss om guldet igen, säger Petter Donaldson.

William Törnqvist, assisterande tränare i AHK, har bra koll på Donaldson då den senare spelat i det ungdomslandslag där Törnqvist varit en av ledarna.

– Petter är en orädd halvdistansspelare som är bra på att spela i hög fart och som kommer passa utmärkt i vårt spel. Han har visat att han är en pålitlig målskytt och vi hoppas att han hos oss kan utvecklas till en toppspelare i ligan, säger han.