3 punkter efter kvällens ligamatcher: ”Målkalas i Ystad, Håkanssons straffar & viktig poäng i botten”

HK Malmös målvakt Ebbe Håkansson. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Målkalas i Ystad, Ebbe Håkanssons straffräddningar & viktig poäng för Karlskrona i botten. Här är Ola Selbys tre punkter efter kvällens ligamatcher.

Målkalas i Ystad – ny förlust för Aranäs

Aranäs har haft otroligt svårt att göra mål hela säsongen och det är en stor anledning till varför laget parkerar sist i tabellen. Borta mot Ystads YF, ett försvarsstarkt lag, öste alltså Aranäs in 36 mål. 36! Hur det gick i matchen? Jodå, Aranäs släppte in 39 och det blev förlust trots allt. Fortsätter det att se ut så för Kungsbackalaget så ska det mycket till för att de spelar i Handbollsligan nästa säsong.

Ebbe Håkansson – seriens bästa straffmålvakt

Är Ebbe Håkansson seriens bästa straffmålvakt? Ja. Borta mot Önnereds HK knep den unge Malmömålvakten en ny straff (till slut en av två) och befäste sin position i toppen av den statistikligan. Statistiken säger nämligen att Håkansson är bäst. 15 straffräddningar har han på 38 straffar och det förstår ju alla att det är ruggigt bra. Runt 40 procent till och med. Faktum är att Håkansson är flera straffar bättre än den näst bästa straffmålvakten.

Viktig poäng för Karlskrona i botten

Inför kvällens match mellan IF Hallby och HF Karlskrona var Blekingelaget tre poäng före konkurrenten från Jönköping. Därför var det en sanslöst viktig match för båda lagen. Vid Hallbyseger hade avståndet varit riktigt tajt och vid bortaseger hade Karlskrona gjort ett litet ryck. Därför var det så klart otroligt logiskt att kvällens match slutade oavgjort, 30–30. Vars en poäng till båda lagen, något jag är säker på att Karlskrona är nöjdast med.