OV segrade i jakten om hoppskyttens signatur

David Svensson - då i RP, nu i OV

David Svensson gjorde en riktigt bra säsong för sitt RP Linköping i allsvenskan i år. Med 130 pyts kom han på en nionde plats i skytteligan. Det lockade intresse från fyra klubbar i Handbollsligan där alltså OV Helsingborg vann signaturkampen om den vänsterhänta högernian. 

Vad får OV Helsingborg i dig? Frågar hd.se

– En vänsterhänt högernia som är 192 centimeter lång och har en bra fysik. Som spelare har jag ett bra hoppskott och mycket energi och vilja. Dessutom jobbar jag hela tiden med detaljer.

Den storväxta högernian har två år på sig i OV att jobba på detaljerna, det är så länge kontraktet sträcker sig. Och i Helsingborg är man mycket nöjda med att säkrat upp Svenssons tjänster. Så här låter tongångarna från OV i ett pressmeddelande:

– David är en ung och ambitiös skytt som kommer att passa väl in i vårt lag. 24-åringen har haft Ulf ”Tubbi” Sivertssons adept Patrik Olsson som tränare i RP som spelar ett liknande spel som OV vilket förhoppningsvis förenklar ingången i laget, säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr

– Vi fortsätter också på den inslagna vägen att försöka hitta yngre förmågor som inte helt slagit igenom utan har lite kvar att utveckla, förhoppningsvis i OV Helsingborgs positiva miljö. David flyttar ner till Helsingborg under tidiga sommaren och fortsätter sitt sista studieår på Campus/Lunds universitet där han läser till civilekonom, fortsätter Filip Karlsson.

– Det ska bli spännande att följa David i Handbollsligan och vi hoppas att han tar nästa steg i sin utveckling med OV-emblemet på bröstet #grönthjärta. David ger ett oerhört ambitiöst intryck och han har höga mål med sin handboll vilket vi värdesätter mycket, avslutar Filip Karlsson, sportchef OV Herr.

– OV Helsingborg var det alternativ som kändes bäst. Jag tror på föreningen i stort och ser fram emot att lära känna spelarna och alla som jobbar runt laget, säger David Svensson

– Det blir ett snäpp upp i seriesystemet även för mig vilket kommer kräva mer på och utanför plan, en riktigt rolig utmaning, avslutar David Svensson i pressmeddelandet.