PSG tog grepp om ligan – vann med uddamålet i toppmötet

Daniel Narcisse, Paris Saint-Germain. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

I gårdagens toppmöte i franska ligan åkte serieledande PSG till trean Montpellier. Det blev en jämn match mellan två formstarka lag där huvudstadslaget var snäppet starkare. Man vann med uddamålet (34-33) och leder åter ligan med tre poäng före tvåan Nantes.

Det var två lag med högt självförtroende som skulle göra upp i franska Lidl Starligue i Montpellier i går. Paris kom med en finalvinst i ligacupen mot Nantes i bagaget, och Montpellier slog nyligen ut de regerande Champions League-mästarna Kielce från just Champions League. Så andraplacerade Nantes satt nog och höll tummarna för att Montpellier skulle kunna grusa segermaskineriet från Paris – som har sju raka vinster i ligan.

Där gick man bet. PSG var det starkare laget överlag i matchen. Man hade ett tag ledning med fyra bollar mot hemmalaget i den annonserat fullsatta Arena Montpellier (plats för drygt 9000 åskådare). Men Montpellier kunde ofta hämta igen till bara någon bolls underläge tack vare Jure Dolenec (11 mål) och Aymen Toumi (7 mål).

Det räckte dock inte och efter en väldigt spännande slutspurt på matchen där Montpellier slarvade bort några anfall med en bolls underläge kunde Parisarna vinna med 34-33, mycket tack vare Uwe Gensheimer som satte åtta bollar.

Segern betyder att PSG står på 40 poäng, tvåan Nantes på 37 och Montpellier stannar kvar på 30. Det återstår nu bara fem omgångar av ligan.
Paris har fjärdeplacerade St Raphael kvar att möta på bortaplan – det är den svåraste matchen för dem innan den sista matchen. Då möter man nämligen Nantes på hemmaplan. Vi hoppas på ett direkt avgörande i Paris – allt för nervernas skull.