OV Helsingborg förlänger med förre Rimbospelaren

OV Helsingborg herr

Helsingborg tog i år steget upp till Handbollsligan. Sen vill man se till att stanna där. Ett steg på vägen är att säkra upp elitserierutinen som Johan Lundgren besitter.

Kantspelaren Johan Lundgren var med sin irrationella spelstil en bidragande orsak till att OV klev upp i finrummet. Nu har OV och Lundgren kommit överens om att förlänga kontraktet över två år med den förre högstaligaspelaren.

– När vi gick upp kände jag att jag gärna ville vara med på resan i högstaligan. När jag var uppe med Rimbo, säsongen 2013/14, åkte vi ur direkt igen och det hoppas jag att vi kan undvika med OV, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Något som kan se till att undvika nedflyttning är, som Johan påpekar för HD, att man har fått behålla många spelare från senaste säsongen.

– Det är skillnad i alla moment. Allt går lite snabbare och är mer proffsigt. Vi måste bli bättre på allt, samtidigt som vi ska bibehålla bredden vi hade i allsvenskan. Det känns bra att vi behöll så många från förra säsongens trupp, vi kan bygga vidare på vinnarkulturen.