Officiellt: Ek klar för återkomst: ”Behöver mer speltid”

Olle Ek. Foto (arkiv): Michael Erichsen / Bildbyrån.

Olle Ek kom till Sävehof från Hallby sommaren 2021. Nu står det klart att mittnian återvänder till Jönkjöping på ett lån som sträcker sig över säsongen. 
– Det här känns som en bra lösning och jag är tacksam över Sävehofs förståelse i detta, säger Olle Ek till Sävehofs webbplats. 

I slutet av förra veckan meddelade Hallby att Jesper Jakobsson lämnar klubben för spel i allsvenska Lindesberg. Ett besked som kommer efter en säsongsstart, där poängskörden har avtagit efter den fina inledningen.

Men nu får laget välbehövlig förstärkning. Under måndagskvällen meddelade klubben nämligen att Olle Ek är klar för en återkomst till klubben. Detta eftersom spelmotorn har lånats tillbaka till Hallby under resten av säsongen.

– Olle har haft ett par skadedrabbade säsonger, men är nu helt skadefri. Nu får han en bra chans att få mera speltid och komma tillbaka som en bättre handbollsspelare, säger Sävehofs sportchef, Jonathan Stenbäcken, till Partille-lagets hemsida. 

Olle Ek, som har dragits med knäskador, är själv nöjd över lösningen.

– Jag känner att jag behöver mer speltid för att komma i form ordentligt efter min svåra knäskada. Det här känns som en bra lösning och jag är tacksam över Sävehofs förståelse i detta, förklarar han.

Även Anders Hallberg, tränare i Hallby, är nöjd över Eks återkomst till klubben och tror att lånet kommer ge laget en ny nivå.

– Det är kul att vi lyckas värva tillbaka en Hallbyprofil. Olle kommer ge oss ytterligare en dimension på banan och kommer bidra mycket till gruppen genom den mentalitet han besitter, säger han till klubbens hemsida.