Officiellt: Amo värvar Vasko Sevaljevic

Vasko Sevaljevic. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Amo Handboll har dominerat värvningskarusellen på svensk mark den senaste veckan. Fredagens tillskott följer ett spår som Handbollskanalen avslöjade i mitten av april. Vasko Sevaljevic flyttar från Redbergslids IK och tillför central kompetens till nykomlingen i Handbollsligan.

Hemmapubliken i Alstermo blir ett med Sevaljevics erfarna karriär från och med hösten och två säsonger framåt.

Efter spel i bland annat Spanien, Tyskland och Frankrike fick 35-åringen Sverigekoppling när han skrev på för Redbergslid mitt under 2022/23.

Räddningsoperationen gick inte i lås och traditionsklubben föll ner i Allsvenskan. För Sevaljevics del handlar det istället om att följa med i Amos högre ställda mål.

– Det är ett intressant projekt som jag gärna vill vara en del av. Det märks att klubben har ambitioner för framtiden och att det finns också en stabil struktur och organisation bakom. Dessutom gjorde laget en mycket stark insats i Allsvenskan under förra säsongen. Med en del förstärkningar på och utanför planen tror jag att laget blir högst konkurrenskraftigt kommande säsong, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen i Amo, Emil Berggren bekräftade intresset för Sevaljevic för en tid sedan.

– Vasko är givetvis en prestigevärvning för oss. Inte bara på grund av att han är en mångsidig, meriterad och erkänt duktig spelare. Han är också en ledartyp och ett fullblodsproffs som ställer höga krav på sin omgivning, något som kommer att höja hela laget, säger han till klubbsajten när övergången blivit verklighet.

Länk: Vasko Sevaljevic klar för 2 år i Amo