Michael Apelgren inför avslutningen: ”Nu börjar på liv och död-matcherna”

Sävehofs tränare Michael Apelgren under kvartsfinal ett i Handbollsligan herr mellan Sävehof och HK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof går in i den avgörande fasen av säsongen. I dag möter de IFK Kristianstad i första mötet i semifinalserien. På tisdag är det dags för SG Flensburg-Handewitt i European League-kvartsfinal.
Nu känns det verkligen som att på liv och död-matcher sätter i gång, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren till Handbollskanalen. 

Efter vändningen hemma mot Hannover-Burgdorf stod det klart att Partille-gängets tajta spelschema skulle fortsätta, med en match var tredje eller fjärde dag.

– Vi mår bra och är förväntansfulla. Det är nu det sätter igång på allvar. Kvartsfinal trodde vi att vi skulle klara om man ska säga så, säger Michael Apelgren till Handbollskanalen.

Idag, 19 april, tar Sävehof emot Kristianstad på hemmaplan, och om fem dagar spelar klubben sin kanske största match genom tiderna. Något tvivel på var fokuset ska ligga verkar det dock inte vara några tveksamheter kring. 

– Det är inte ett dugg svårt att tänka bort Flensburg-matchen. Allt fokus ligger på dagens semifinal, säger Apelgren. 

”Mitt hjärta bankar ju för Hammarby”

Motståndarna IFK Kristianstad säkrade sin semifinalplats efter en rejäl holmgång mot Hammarby. För Apelgren var känslorna inför den avgörande matchen tudelade. 

– Det ska bli kul att försöka ta revansch. Det känns roligt att få spela en match som känns men mitt hjärta bankar ju för Hammarby. När Hammarby spelar och inte Sävehof spelar, hejar jag alltid på Hammarby, säger tidigare Bajenspelaren.

– Det var lite dubbla känslor i avgörande matchen mellan Kristianstad och Bajen men det spelar ingen roll vad jag tycker. Nu blev det Kristianstad och det är bara att ta det.

Tidigare har inte Sävehof varit bortskämda med publik på deras matcher, med ett publiksnitt på lite över 1 400 personer. Under kommande matcher förväntas dock läktarna bli fyllda med publik, med Partille Arena slutsålt redan en vecka innan stormatchen mot Flensburg.

– Det är superviktigt att vi får ordentligt stöd på hemmaplan. Att vinna mot Kristianstad på bortaplan i slutspel är riktig riktigt tufft, säger Apelgren.

Under säsongen vann båda lagen varsin match mot varandra. Båda segrarna kom på bortaplan. Men att möta Kristianstad i serien och i slutspel är två olika saker.  

– Vem vet, det kanske var det som fällde avgörande ifjol när vi stod i en femte och avgörande på bortaplan i Kristianstad Arena. Det är något annat än bara handboll, då möter man en hel klubb, avslutar Michael Apelgren.