Matchens tre stjärnor: IFK Skövde–Ystads IF

Ystads IF:s Erik Hvenfelt. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Ystads IF besegrade IFK Skövde med 31–29 på bortaplan och Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare.

Tre stjärnor – Erik Hvenfelt

Hade, precis som Ystads IF, ingen superstart på matchen. Men efter att Oscar Carlén tog timeout och låt spelarna höra hur usla de varit under inledningen så ordnade YIF:s spel upp sig. Och när de behövde sin målvakt så var Erik Hvenfelt lysande. Elva räddningar samt en straffräddningar och dessutom kom flera av räddningarna i avgörande läge. Matchvinnare!

Två stjärnor – Daniel Ekman

Navet i IFK Skövdes spel, precis som han har varit hela säsongen. Gjorde mål på sex av sju avslut och bidrog dessutom med sex assist. Låg helt enkelt bakom det mesta för ett Skövde som långa stunder av matchen spelade briljant anfallsspel.

En stjärna – Philip Stenmalm

Är han en av seriens mest underskattade spelare? Jag tror det. Visst, Philip Stenmalm är hyllad för sitt försvarsspel (som var riktigt bra i den här matchen, bortsett från första tio då ingen i YIF spelade bra) men kanske lite bortglömd för sitt offensiva spel. I den här matchen blev det mycket spel framåt för vänsternian, som tackade för det genom att göra fyra mål på fyra avslut, något han kryddade med två assist. YIF:s bästa utespelare i den här matchen tillsammans med Julius Lindskog Andersson.