Malmö besegrade Hammarby – säkrade viktiga poäng

Hugo Stuivers. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Malmö HK mot Hammarby IF, en match där viktiga poäng stod på spel. Då gick Malmö ut och besegrade Hammarby med 28–23.

Det var Malmö som fick den bästa starten även om Mikael Mäkelä startade på topp. Vad som däremot inte startade på topp var Hammarbys anfallsspel, som präglades av en del slarv och tekniska fel. Efter tio minuters spel var ställningen 4–2. I takt med att Kristian Zetterlund fick bättre träff bakåt och att Malmö kunde kontra i offensiven, tog Patrik Fahlgren Hammarbys andra timeout.

Malmö stod kompakt bakåt och Hammarby fick kämpa hårt för sina mål. Efter drygt 20 minuters spel var ställningen 10–7. Truls Grøtta var framstående i Malmös offensiv med både mål och assist. Kristian Zetterlund stod för en fin och viktig räddning i slutsekundrarna. Det var spridda skurar i båda lagens målprotokoll, då ingen av spelarna hade gjort fler än tre mål (Adam Tumba).

Halvtidsresultat: HK Malmö–Hammarby IF 14–11

Den andra halvleken inleddes jämnt och kunde beskrivas som en målsnål historia. Hammarbys första mål kom efter fyra minuter, medan Malmös första spelmål kom efter drygt sex minuter. Magnus Persson fick direkt rött kort efter att ha kommit in fel i en situation med Viktor Ahlstrand och fick därav se resten av matchen från läktaren. Truls Grøtta fortsatte ta ansvar i Malmös offensiv och dundrade in två mål på kort tid.

Efter dryga kvarten tog Fahlgren Hammarbys tredje och sista timeout efter underläge med fem bollar. Hammarbys mittförsvar fick slita hårt i defensiven för att försvara en viss Max Santos. Med tio minuter kvar ledde Malmö med 25–20 och mycket tydde på att det skulle bli en hemmaseger. Adam Tumba var fortsatt säker ifrån strafflinjen och Kristian Zetterlund gjorde ytterligare några viktiga räddningar. När hesa Fredrik tjöt var Malmös seger ett faktum, vilket innebar att Malmö fick med sig två viktiga poäng.

Slutresultat: HK Malmö–Hammarby IF 28–23