Kim Andersson fortsätter i Ystad

Ystad IF:s Kim Andersson. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN.

Kim Andersson – en av svensk handbolls stora ikoner – har skrivit på ett nytt kontrakt med sitt Ystads IF. Det blir alltså ännu en säsong i Handbollsligan.
–  Jag är glad att jag får fortsätta spela handboll, säger han till klubbens hemsida.

Kim Andersson har visat lysande form både i Handbollsligan och i Europa under vintern. Nu står det klart att det blir ännu en säsong i Ystads IF för 40-åringen.

– Jag är glad att jag får fortsätta spela handboll! Jag trivs med laget och Oscar (Carlén) och ser fram emot ytterligare ett år tillsammans, säger han till Ystads IF:s hemsida.

Men det fanns andra anbud, menar styrelseordföranden i Ystads IF, Mats Persson.

– Flera europeiska toppklubbar har visat intresse för Kim under vintern så vi är extra glada att vi nått en överenskommelse så att Ystadpubliken kan se Kim i den vita tröjan även kommande säsong, säger han.

Ystad-tränaren Oscar Carlén är nöjd med det nya kontraktet.

– Kim har under säsongen visat att han fortsätter hålla hög klass såväl i Handbollsligan som i Europacupen. Han är den typen av pålitlig ansvarstagare och kravställare som varje lag och tränare behöver. Jag ser fram emot att fortsätta bygga Ystads IF med Kim i laget även nästa säsong, säger han.

Kim Andersson har gjort 64 mål och 70 assist på 22 matcher den här säsongen i Handbollsligan. I landslaget gjorde han 824 mål på 240 matcher. Han var med i det svenska landslaget som tog silver i OS i London 2012. Han blev utsedd till Årets handbollsspelare i Sverige 2007, 2008 och 2013.

Länk: Kim fortsätter i den vita tröjan!