Skara vann och Sara Johansson skriver nytt kontrakt

Skaras Sara Johansson. Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN.

Sara Johansson stannar i Skara HF, det meddelades strax före lagets match mot Kristanstad HK. Matchen vann Skara med 35–29 och vinsten kan visa sig viktig inför slutspelet.

Efter Skaras seger över Kristianstad lämnar de den sista slutspelsplatsen (plats åtta) och kan därmed undvika att möta Sävehof i kvartsfinalerna. I matchen gjorde Melanie Felber hela nio mål och Skara har just Sävehof kvar att möta i den sista serieomgången. Kristianstad – som riskerar att åka ur SHE – får däremot ladda om inför kvalspel mot Boden.

Inför matchen stod det klart att Sara Johansson förlänger sitt kontrakt med Skara.

– Det har varit en del logistik och praktiska saker som ska lösas men nu är allt på plats. Jag trivs fantastiskt bra i Skara och är så glad över att kunna se fram mot att fortsätta ytterligare år, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag spelade i Danmark, i Randers ett år, och jag har ingen längtan utomlands igen. Nu är också min familjesituation sådan att det skulle till något väldigt speciellt för att kunna flytta utomlands med hela familjen.

Det innebär att hon och tränaren Magnus Frisk fortsätter sitt samarbete, som hittills varat i 10 år. Sara Johansson kom nämligen till Skövde HF 2012, när Frisk var tränare där. Sedan dess har de följts åt.

Sara Johansson har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med Skara.

Skara HF – Kristianstad HK 35–29 (17–13)

Målprotokoll>>>