Hedin imponerar i Norge – flytt hem till YIF ser ut att dröja

Amadeus Hedin. Foto: Walter Zaponiz/otmar.ch

Amadeus Hedin har haft en fin utveckling under åren han varit utomlands och gör det bra i norska Runar. En flytt hem till moderklubben Ystads IF är alltid en möjlighet – men flytten ser ut att dröja.
– Vi har inte haft kontakt angående nästa säsong, men YIF ligger mig varmt om hjärtat, säger Amadeus Hedin till Handbollskanalen.

I förra veckan avslöjade Handbollskanalen att Philip Stenmalm har skrivit på för Ystads IF och nu nås vi av uppgifter att Ystads IF är på väg att göra ytterligare förändringar i sin trupp. När Dalibor Doder flyttade hem skrev han på ett 2+1-kontrakt och nästa säsong är  han inne på optionsåret. Enligt Handbollskanalens uppgifter letar YIF efter ersättare och en av spelarna de tittar på är Amadeus Hedin.

– Amadeus inte kommer att spela i Ystads IF nästa säsong, slår YIF:s sportchef Marcus Lindgren fast.

– Amadeus är vänsternia och där har vi Jonathan Svensson och Philip Stenmalm nästa säsong. Vi har haft flera diskussioner om honom tidigare och det är klart att vi håller koll på honom eftersom han är härifrån, men det är inte aktuellt nu. Det kan bli framöver, men inte nu.

När det gäller Dalibor Doder har Lindgren inte ett lika tydligt svar gällande framtiden. Diskussion kring mittnians kontrakt ska tas i februari.

– Dalibor har gjort jättefina matcher och har haft en väldigt bra säsong. Skulle det bli så att vi hittar en lösning där han kan stanna kvar är det klart att vi vill ha honom här. Han tillhör hur mycket som helst, vilket han inte minst visade i dubbelmatcherna mot Kristianstad där han var fantastiskt duktig. Men vi måste se över ekonomi och antal spelare vi ska ha i truppen, säger Lindgren.

– Sen är det kanske inte främmande för folk att Ludvig Hallbäck alltid är på tapeten för utlandet, men han har ett år kvar på sitt kontrakt.

Kanske är det på mittnio som Amadeus Hedin trots allt kan komma in i bilden. Om det inte blir någon förlängning med Doder.

– Det är väldigt kul att YIF håller koll på mig och det är ju sant att de har bra spelare på vänsternio till nästa säsong. Men jag kan också spela mittnia, det gjorde jag hela förra säsongen i St. Hallvard när Viktor (Hedin, kusin till Amadeus) var skadad. Jag har spelat lika mycket mittnia som vänsternia, säger Amadeus Hedin.

26-åringen har varit proffs i såväl Schweiz som Österrike och spelar numera i norska Runar, där han får mycket speltid på niometer. Hur det blir nästa säsong för Hedin verkar inte klart ännu.

– Jag är öppen för det mesta, jag vill bara spela och ha kul. Då är jag nöjd. Men det är klart att jag vill spela för YIF någon gång i mitt liv. Samtidigt måste jag inte spela i YIF eller i något annat lag från Skåne, säger Amadeus Hedin.