Hayder Al-khafadji lämnar Bajen – flyttar till Rumänien

Hammarbys målvakt Hayder Al-Khafadji Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Hayder Al-khafadji kommer att byta Hammarby och Södermalm mot nordvästra Rumänien och Minaur Baia Mare till sommaren, det meddelar Hammarby Handboll på sin hemsida.

Efter två säsonger i Hammarby kommer målvakten Hayder Al-khafadji att göra utlandsäventyr då han flyttar till Baia Mare i sommar.

– Det är väldigt svårt att reflektera kring det just nu då jag inte ser på den som färdig ännu, men hittills har den varit helt fantastisk både på och utanför plan, säger målvakten på hemsidan om sin tid i klubben.

Al-khafadji kom till Bajen från HF Karlskrona och var med och tog klubben till slutspel förra året och i år kommer man att spela final i svenska cupen mot IFK Kristianstad. 25-åringen har tidigare representerat Wasaiterna (moderklubb), Kärra, Redbergslid, Hallby (lån), Torslanda, Karlskrona

– Hayder är en viktig kugge i vårt lag, både på och utanför planen. Han kommer vara saknad och vi önskar honom förstås all lycka på äventyret i Rumänien. För Hammarbys del är arbetet med att fylla luckan efter Hayder inför kommande säsong redan igång, säger Hammarby Handbolls vd Kalle Matsson på hemsidan.