Svea Lind stannar i Västerås: ”Jag ser stor potential i henne”

Svea Lind. Foto: VästeråsIrsta

Svea Lind har skrivit på ett nytt kontrakt med VästeråsIrsta HF. Vänsterkanten blir kvar i moderklubben dom kommande två säsongerna.
– Jag ser stor potential i henne och vi ser fram emot att se henne ta nästa steg i utvecklingen, säger VästeråsIrstas sportchef Mattias Zachrisson på hemsidan.

20-årige Svea Lind startade sin handbollsbana i VästeråsIrsta som åttaåring. Hon är för närvarande inne på sin andra säsong i SHE, där hon i år har gjort 14 mål. Nu förlänger klubben och vänsterkanten sin relation genom ett tvåårskontrakt.

– Jag trivs väldigt bra i VästeråsIrsta HF. Då jag spelat här sen jag började med handboll som åttaåring så känns det jättekul att få möjlighet till att fortsätta utvecklas här. Tycker att jag fått en större roll i laget denna säsong och hoppas på att få ta ännu större ansvar i kommande säsonger. Så det ska bli otroligt roligt, säger Svea Lind i pressmeddealandet.

Förutom att hålla till nere på vänsterkanten kan även 20-åringen nyttjas på andra positioner, vilket gör henne extra spännande enligt sportchef Mattias ”Zacke” Zachrisson.

– Svea är en spännande vänsterkant som kommer från de egna leden. Det som gör henne extra spännande är att hon kan avlasta på nio meter samt spela tvåa bakåt i försvar. Jag ser stor potential i henne och vi ser fram emot att se henne ta nästa steg i utvecklingen, säger ”Zacke” på hemsidan.