Hammarbys försvarsjätte stannar en säsong till

Ystads Oskar Joelsson och Hammarbys Max Gugolz under handbollsmatchen i Handbollsligan herr mellan Hammarby och Ystad IF den 27 september 2023 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Försvarsjätten Max Gugolz fortsätter i Hammarby. Efter fem säsonger i klubben har båda parterna nu kommit överens om minst en till.
– Jag njuter varje säsong jag får dra på mig den grönvita tröjan, säger Gugolz till klubbens hemsida

Försvarsspecialisten flyttades upp till A-laget som 19-åring och har sedan dess varit Hammarby trogen. Nu står det klart att 24-åringen förlänger med Bajen.

– Det finns inget roligare än att spela matcher hemma och jag ser fram emot det redan nu. Förhoppningsvis kan vi fortsätta utveckla vårt spel och försöka bli ännu bättre också, säger 24-åringen.

Kontraktet är lika långt som det han skrev på för ungefär ett år sedan – det vill säga att det sträcker sig över den kommande säsongen.

– Det är något speciellt med Bajen, jag går in på min sjätte säsong i a-laget men har då mer än det dubbla upp till Dolk, ”Biffen” (Anders Wik-Rydberg) och ”Slaktarn” (Johan Nilsson). Det gör mycket att få behålla spelare så länge, de kan föra vidare kulturen till de nya spelarna, säger Gugolz.

Kalle Mattson, VD i Hammarby Handboll är även han nöjd med förläningen av kontraktet.

– Max har ett grönvitt hjärta och står för kultur, engagemang och en fantastisk offervilja för laget. Han representerar mycket av det vi vill stå för och vi är väldigt glada att han fortsätter slita för oss, säger Mattsson till klubbens hemsida.