Forsell-Schefvert förlänger med Amo

Amos Anders Forsell Schefvert jublar under bronsmatchen i svenska cupen mellan Amo och Önnered den 10 mars 2024. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Amo HKs lagkapten, Anders Forsell-Schefvert, förlänger sitt kontrakt över nästa säsong. Det bekräftar klubben på sin hemsida under gårdagskvällen.
– För mig är det extremt viktigt att Anders förlänger sitt kontrakt, säger tränare Brian Ankersen. 

Anders Forsell-Schefvert kom på lån till smålandsklubben under pandemin från IK Sävehof. Efter ett imponerande halvår i klubben valde Amo att köpa loss mittnian inför säsongen 2022/23. Sedan dess har Amo gått upp till Handbollsligan, och förra veckan säkrade laget spel i finrummet även för nästa år.

– Jag har ett stort förtroende för vår nye tränare Brian som jag tror kan hjälpa mig att ta nästa steg i min utveckling. Får vi nu i lugn och ro förbereda oss för nästa säsong med Brian vid rodret tror jag det kan bli riktigt bra, säger 23-åringen på klubbens hemsida.

Partillesonen har gjort sig känd som en slitvarg redo att göra allt för sitt lag, men har samtidigt även bidragit med poäng. Lagkaptenen gjorde 49 mål på 25 matcher senaste säsongen och vann klubbens interna assistliga med 83 stycken.

– Anders lever för handbollen och det är sådana spelare vi behöver i Amo! Han är också en stor kulturbärare för klubben och ställer alltid upp när det behövs, t ex som ungdomstränare. Anders utveckling är långt ifrån färdig och jag tror att vi tillsammans kan ta ännu flera steg, säger Ankersen.