Cornelia Dahlström byter Lugi till Ystad

Cornelia Dahlström i Lugi-tröjan under handbollsmatchen i Handbollsligan dam mellan Kristianstad och Lugi den 22 januari 2024. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Cornelia Dahlström är klar för Ystads IF. Det bekräftar Ystad på sin hemsida. 23-åringen spelade senast i Lugi där hon var lagkapten.
– Cornelia är verkligen den förstärkning vi har letat efter för att kunna krydda en redan bra trupp, säger Ystads tränare Konrad Rasmussen.

Cornelia Dahlström har sedan flytten 2021 från Skuru till Lugi verkligen tagit stora kliv. Trots skadebekymmer under säsongen lyckades 23-åringen komma på en elfteplats i skytteligan och snittade 6 mål per match.

–Få spelare i Handbollsligan kan skjuta som Cornelia men hon är även en duktig genombrottsspelare som kommer bidra med ett stort hot varje gång hon har bollen i anfallsspelet. I Cornelia får vi även en av de bästa spelarna i Handbollsligan i uppspelsfasen vilket kommer utveckla vårt kontringsspel ännu mer, säger Rasmussen på klubbens hemsida.

Dahlström vann SM-guld redan som 16-åring i Skuru och hann på 22 matcher för ungdomslandslagen göra 44 mål. Moderklubben är Gustavsbergs IF.

– Det känns väldigt roligt och spännande att komma till Ystad. Jag har fått ett bra intryck av både staden och föreningen. Klubben har något på gång som jag vill vara en del av. Sen så ser jag framemot att möta publiken som verkar ge både dam- och herrlaget ett otroligt stöd, säger vänsternian själv.

Länk: VASS TVÅVÄGSSPELARE FÖRSTÄRKER!