Erik Östling kör på i Amo

Erik Östling, Amo HK. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Erik Östling gör åtminstone en säsong till i Amo HK. Efter Italienäventyret har mittsexan landat i Smålandsskogarna och fortsätter samarbetet med nya tränaren Brian Ankersen.

Det är coachen som kommer först när 29-årigen presenterar förklaringar till sitt förlängda kontrakt.

– Av flera anledningar. Inte minst att Brian har kommit in som en frisk fläkt med nya idéer på träning och hur vi ska spela. Jag känner personligen att jag aldrig varit i så bra form som nu men tror också att jag kan utvecklas ännu mera med det här laget. Sedan vill jag vara med och bygga vidare på vad vi tillsammans har åstadkommit så här långt och tror verkligen att vi kan ta ytterligare steg om vi får spela ihop laget en säsong till, säger Östling till Amos hemsida.

Amo har en intensiv vår med målet att klara kontraktet i Handbollsligan. Dessutom väntar Final four i Svenska cupen 9–10 mars. Östlings 53 mål på 16 matcher innebär ett rutinerat bidrag till Amos framfart.

– Jag är jätteglad att Erik har förlängt sitt kontrakt. Han spelar en stor roll i vårt försvarsspel och har utvecklats till försvarschef i vårt lag. Han är stark i duellspelet och har också fin spelförståelse – och har även utvecklats i det offensiva spelet.

– Han har rutin och mänskliga kompetenser som gör att han är en viktig person för laget och för den kultur jag vill skapa, säger Ankersen till klubbsajten.

Länk: Erik Östling förlänger sitt kontrakt