Ikast nästa för Olivia Mellegård

Olivia Mellegård. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

När Olivia Mellegård återvänder i spel efter sin pågående knäskada blir det Ikast HB för 27-åringen. Kantliraren har gjort klart med en andra dansk klubb i karriären och Ikast lär även fortsättningsvis locka med CL-spel.

Ikast presenterar Mellegård och stärker således upp med ännu en svensk landslagsspelare. Emma Lindqvist, Melissa Petrén och Irma Schjött är igång i Jyllandslaget för närvarande, de kommande två åren går det att räkna blågula kontringslöpningar och effektiva kantavslut från vänster.

– Jag ser mycket fram emot att komma till Ikast och jag ser fram emot att träffa laget och människorna i och omkring klubben. Det är trist att jag inte kan spela när nästa säsong startar, men kommer att ordna bästa möjliga återuppträning för att komma tillbaka till banan med laget, säger Mellegård till Ikasts hemsida.

Mellegårds tuffa skada, när korsbandet gick av för tredje gången i karriären, inträffade i början av januari. Den vassa kantduon som bildas tillsammans med Lærke Nolsøe kommer således inte i aktion förrän halvvägs in i 2024/25.

– Nu kommer vi stötta och hjälpa Olivia allt vi kan och om tidsplanen håller är hon klar efter EM 2024. När Olivia är igång igen får vi en av de bästa tvåvägsspelarna på vänsterkanten, vilket vi gläder oss helt otroligt till, säger klubbdirektören Daniel Grønhøj till Ikasts hemsida.

Mellegård hade en målhungrig roll i Önnereds HK och IK Sävehof under de första elitåren. Under 2019 flyttade hon till Köpenhamn och upplevde åtminstone en hel säsong i perioden fram till 2022.

Comebacken i Sävehof präglades först av knärehab, sedan en stark höst där vänstersexan slog sig in i truppen till VM på hemmaplan. Mellegård har dock spelat sin sista match för Sävehof den här sejouren och Ikast får ta över hennes motivation att återfå den höga kapaciteten.

Länk: Svensk landsholdsprofil til Ikast Håndbold til kommende sæson