Emil Berggren slutar på elitnivå – blir sportchef i Sävehof

Emil Berggren i klacken under final 5 i Handbollsligans slutspel mellan Alingsås och Sävehof den 30 maj 2019 i Alingsås . Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån

Med ett kontaktnät större än många i handbollsvärlden axlar nu Emil Berggren rollen som sportchef i IK Sävehof. Han lägger där med elitkarriären på hyllan efter bland annat 3 SM-guld och guld i U21-VM.

Emil Berggren har några somrar i rad varit ryktenas man och lämnat sena besked var, hur och när han ska spela handboll igen. Den här sommaren blir annorlunda på två vis. Dels läggs elitkarriären på hyllan och dels är det klart redan i juni.

32-åringen tillträder nämligen som sportchef för IK Sävehof både på herr- och damsidan. Han säger själv i ett pressmeddelande:

– Jag har hela tiden sen jag lämnade Sävehof hoppats komma tillbaka i någon roll. Att jag fått denna möjlighet gör mig oerhört stolt och väldigt glad.

– Jag tror mycket på den här lösningen och är nöjd över att vi kan presentera så många namn med både mycket erfarenhet men också med stora Sävehofhjärtan.

Moderklubben är annars Guif och efter en kort utlåning till Hornskroken gick karriären via HK Eskil till Redbergslids IK och sedan till IK Sävehof åren 2009-2012. Sedan har han hunnit med spel i tyska Bergischer HC, danska Aalborg, tyska Wetzlar och ungerska Budakalasz innan han förra säsongen landade i IFK Ystad.

Om sportchefsjobbet lämnar utrymme för fortsatt spel på lägre nivå är ännu oklart. Men räkna med att klubbar som IK Celtic och Sävedalens HK kommer jaga runt med servetter de kommande månaderna.