Skara ger skjuts till allsvensk duo

Skytteligavinnaren från IF Hellton och kantliraren i Torslanda HK. Skara HF fixar in allsvensk spelkvalitet i form av Ida Holm och Elsa Aling framöver.

Elsa Aling fick sin idrottsfostran i Tibro HK och spelade för Torslanda under gymnasietiden i Göteborg. Nu går flyttlasset åter till Skaraborg för högersexan.

-Jag är jätteglad över att spela med Skara HF och ser verkligen detta som ett utmärkt tillfälle att utvecklas och få möjlighet att se hur långt jag kan komma med mitt handbollsspel, säger Aling till klubbens hemsida.

Under tre säsonger med Hellton har Ida Holm skjutit in sig i många hallar.

Från och hösten blir Skara och SHE basen för 22-åringens utveckling – även om Holm kommer att pendla en del till Karlstad.

– Jag har genom klubben fått fina förutsättningar att även lösa min vardag som inkluderar min utbildning. Jag studerar till mellanstadielärare vid Karlstads universitet och det kommer jag kunna göra på distans, säger hon till klubbens hemsida.

Skara har säkrat upp Holms handbollskunnande över ett plus ett år, 2018/19 snittade niometersspelaren sju mål per match.

Från och med den 1 augusti förfogar Skara över de båda tillskotten.

Länk: Två nya spelare till HF:s trupp