Emil Arthursson satsar vidare i Helsingborg

Emil Arthursson. Foto (arkiv): Krister Andersson/Bildbyrån.

OV Helsingborg vet vem som står i mål nästa säsong. Michael Andersson och Linus Olsson får fortsatt sällskap av ungtuppen Emil Arthursson, en egen produkt i det gröna laget.

Som junior debuterade Arthursson i U-landslaget för två år sedan. Utvecklingen har fortsatt för tvåmeterskeepern med fin räckvidd, Helsingborg behåller honom i truppen.

– Emil är en stor talang från våra egna led som redan visat en betydande utveckling. Han har genom sin storlek och spelstil potential att ta ytterligare kliv under nästkommande år och vi ser med spänning fram emot att följa hans fortsatta utveckling, säger klubbchefen Mats Engblom i ett pressmeddelande.

Arthursson kunde smaka på Handbollsligan med ett icke oävet inhopp under 2019/20. På sikt handlar det om att utmana rangordningen som tredjeval och stärka laget mellan stolparna.

– Vi har en väldigt spännande trupp på gång med ett antal intressanta nyförvärv tillsammans med en ny ledarstab. Jag tycker att det ska bli jättekul att fortsätta min egen utveckling tillsammans med laget och kunna bidra till ett OV Helsingborg som tar ytterligare steg för att på allvar etablera sig i Handbollsligan, säger målvakten i pressutskicket.