Rui Silva redo vid rodret i Sporting Lissabon

Fransmannen Thierry Anti har lämnat över ansvaret i Sporting Lissabon. Rui Silva som jobbat i bakgrunden kring det portugisiska topplaget kliver ur skuggan och tar över som huvudtränare.

Silva är väl insatt i klubbförhållandena i huvudstaden. Som 36-åring stundar hans första stora uppdrag och han hanterar förväntningarna i en intervju med klubbens hemsida.

– Jag känner stor glädje över att ha uppnått ett av mina professionella mål. Idag är en mycket lycklig dag för mig, jag har nått fram till något som jag satte upp för länge sedan.

– Jag slutade spela när jag var runt 20 eftersom jag förstod att jag aldrig kunde bli en elitspelare. Enligt min mening var det meningsfullt att satsa på min tränarkarriär, genom att börja tidigare kunde jag en dag nå en toppklubb i Portugal, säger Silva till klubbsajten.

Sporting fick nej tack på sin ansökan om att spela Champions League till hösten. Det hindrar inte Silva från att lägga ribban högt med sitt lag.

– Den nya europeiska ligan (European Handball League) kommer att ge en slags mini-mästare. Vi kommer att spela mot Füchse Berlin och SSC Karlsruhe från Tyskland, lag som alltid når mycket långt i internationella tävlingar och som har fantastiska spelare. Ademar Leon, ett stort namn i den spanska ligan finns där precis som Dinamo Bukarest.

– Vi vill ha ett Sporting som vinner, men som också spelar riktigt bra, fortsätter han till klubbens hemsida.

Länk: RUI SILVA: ”QUERO UM SPORTING CP QUE GANHE E JOGUE MUITO BEM”