BOMB: Dan Beutler blir målvaktstränare i Kristianstad

Dan Beutler fanns med på Önnereds bänk i går. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

IFK Kristianstad gör klart med Dan Beutler som ny målvaktstränare. Det blir en återkomst till klubben som bröt hans kontrakt 2014, sedan Beutler skrivit på för att spela en turnering i Qatar med ett iranskt lag – mitt under säsongen. Beutler arbetade under flera år med Kristianstads nuvarande tränare, Stian Tønnesen, i HK Malmö och nu återförenas de alltså. 

Dan Beutler kommer att träna IFK Kristianstad-målvakterna Gustaf Banke och Espen Christensen med start den här veckan, meddelar klubben på sin hemsida. En något överraskande men ändå logisk återkomst till klubben som bröt hans kontrakt 2014, sedan han skrivit på för ett iranskt lag över en turnering i Qatar, mitt under säsongen.
– Vi är glada att vi har hittat den här lösningen med en av de bästa på området. Dan har ju varit i föreningen tidigare och vet vad vi eftersträvar, så det ska bli kul att se honom jobba med killarna, säger Kristianstads klubbchef Jesper Larsson till IFK:s hemsida.

Arbetade tillsammans i Malmö

Uppdraget kommer att gälla träning, scouting och planering inför matcherna. Beutler och Kristianstads tränare Stian Tønnesen var nyligen i HK Malmö tillsammans och känner varandra väl.

– Vi får in en bra kille som kommer att hjälpa våra målvakter med detaljer och det nördiga inför matcherna. Han är bara i början av sin karriär men jag vet vad han kan efter våra gemensamma år i Malmö, där han hjälpte de yngre på ett oerhört fint sätt, säger Tønnesen till hemsidan.

Under den här säsongen har Beutler tränat både Önnereds HK och IF Hallby och dessutom U21-landslaget och Åhus Handboll. Det är oklart hur dessa uppdrag kommer att påverkas av det nya kontraktet. Än så länge är det ingen av klubbarna som har kommenterat detta. Så sent som i går fanns han med på Önnereds bänk i Helsingborg.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IFK Kristianstad (@ifk1899)

Länk: Dan Beutler ny målvaktstränare i IFK!