Sex mål av Andreas Lang när SønderjyskE bröt förlustsvit

Andreas Lang i landslaget. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

SønderjyskE hade tre raka förluster efter vinsten i premiären av den danska Herreligaen. Men i går var de tillbaka i vinnarspåret efter en uddamålsseger mot nykomlingarna HC Midtjylland. Andreas Lang stod för sex mål.

Andreas Lang hittade rätt sex gånger när hans SønderjyskE besegrade HC Midtjylland med 29–28. Lang, som fick landslagsdebutera i träningslandskampen mot Nederländerna inför EM-slutspelet, har därmed gjort 25 mål på 5 matcher i den danska ligan. Det tar honom till en fjärdeplats i skytteligan (men med en match mer spelad än de flesta andra lagen).

Etta i skytteligan är fransmannen Noah Gaudin, också han i SønderjyskE. I matchen mot Midtjylland gjorde han 12 mål (han har gjort 32 totalt). Gaudin var en starkt bidragande faktor till att laget kunde ta sin andra vinst för säsongen – efter tre raka förluster. Under den avslutande fasen av matchen var det han som klev fram och gjorde mål i de avgörande lägena.

Andreas Lang anslöt till SønderjyskE inför den förra säsongen från Alingsås HK. HC Midtjyllands förlust innebär att de är fortsatt utan poäng i ligan.

SönderjyskE–HC Midtjylland 29–28 (15–14)