Benjamin Berg byter till Önnered

Benjamin Berg. Foto: Önnereds HK.

Önnereds HK går tunt till höger med ett par långtidsskador i truppen. Göteborgsklubben hoppas få bukt med läget när Benjamin Berg kommer in på lån från Elverum.

Trots hans unga ålder, 21 har Berg samlat på sig erfarenhet från Elverums CL-äventyr, 20 fullträffar förra säsongen är en signal om att den norska mästaren tog vara på hans spirande kapacitet.

Nästa steg pekar söderut där högernian finns tillgänglig i den gröna tröjan säsongen ut.

– Valet föll på Önnered för att de har ett spännande projekt som jag tror jag kommer att lära mig mycket av att bli en del av. Jag tror att det är det bästa stället för just nu där jag kan jag utvecklas till att bli så bra som möjligt, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Christoffer Lind förklarar hur den sena förstärkningen passar in i spelarstallet.

– Det är en spelartyp vi inte har idag med ett starkt skytte. Benjamins högstanivån hade varit en förstärkning för alla lag i ligan.

– Vi har nu olika spelartyper på H9, med Zettermann (Pontus) som även kan spela M9 och Elias Lundstad som gjort det bra även på H6 i landslaget. Detta sammantaget gör att vi nu fått fler alternativ och mer valmöjligheter, fortsätter han till klubbsajten.

Länk: Benjamin Berg klar för Önnered