Bekräftat: Jesper Nielsen till Eskilstuna Guif

Jesper Nielsen. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Eskilstuna Guif har nu officiellt bekräftat att Jesper Nielsen ansluter till klubben. Efter att ha tillbringat åren sedan 2013 utomlands skiftar Nielsen både klubb och land till nästa säsong. Detta bekräftar de tidigare ryktena som cirkulerade kring spelarens framtid.

Efter spekulationer har Eskilstuna Guif bekräftat en av sina största värvningar på senare tid. Linjespelaren Jesper Nielsen har officiellt skrivit på för klubben.

– Att kunna knyta en så välmeriterad spelare till Eskilstuna Guif känns fantastiskt. Jesper har rutin, erfarenhet och en vinnarmentalitet som han kommer kunna dela med sig av till våra yngre spelare. Jesper är en internationell tvåvägsspelare som kan styra försvar och ge stabilitet i vårt anfallsspel. I våra samtal visar han ett stort driv och fortsatt vilja att utvecklas. Han kommer definitivt lyfta laget och föreningen till en mer professionell nivå, säger Robert Österhall, sportansvarig, till klubbens hemsida.

Aalborg Håndbold meddelade i samband med Felix Möllers tillkomst att den nuvarande linjespelaren Jesper Nielsen lämnar klubben efter säsongen. Nu står det klart att Nielsen tar sikte på Handbollsligan och en framtid med Eskilstuna Guif. I en intervju med Michael Wallin på klubbens hemsida förklarar Nielsen varför det just blev Eskilstuna Guif.

– Tjejen är ifrån Eskilstuna och vi kände båda att vi var redo för att ta steget mot Sverige igen. När man kollar runt i närområdet, så vill man ju spela på den absoluta högsta nivån i Sverige och då fanns det bara Eskilstuna Guif för mig, som alternativ egentligen i Sverige. Så det var bara kul att dem hade ett intresse för mig också och att vi kunde få ihop en bra deal för båda parter.

Länk: Nyförvärv