Christoffer Brännberger gör comeback i FC Porto

Christoffer Brännberger. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Efter att ha lagt skorna på hyllan på grund av flera avstängningar gör linjespelaren Christoffer Brännberger en oväntad comeback. Med ett lockande erbjudande från FC Porto återvänder Brännberger till handbollsplanen.

I början av januari rapporterade Göteborgs-Posten att Christoffer Brännberger var i slutförhandlingar med FC Porto. Nu har Sportbladet haft en intervju med Brännberger, där han bekräftar sin anslutning till den portugisiska Champions League-klubben.

Det har varit en lång och turbulent resa för den svenska handbollsprofilen Christoffer Brännberger. Från stor medial uppmärksamhet och efter att ha präglat rubrikerna med sin hårda och ibland kontroversiella spelstil till att ta en paus från handbollen, kommer Brännberger nu återvända till handbollsplanen. Men denna gången i den portugisiska Champions League-klubben FC Porto.

– Porto som stad och klubb, det var ett för bra erbjudande helt enkelt. Det blir som en lång semester, men ett jäkla hårt arbete vid sidan av, säger Christoffer Brännberger till Sportbladet.

Brännberger har skapat stora rubriker för sin spelstil och han säger själv, enligt Sportbladet, att Porto sökte just ”någon tuff jävel till linjespelare”.

– Jag hade en förhoppning att jag skulle kunna komma hit som ett vitt A4-ark. Efter jag bott här i en vecka släppte portugisisk media en film på en av mina avstängningar, det förändrar nog saker och ting, säger han.

Från division 1 till Champions League

I oktober förra året tog den 33-årige linjespelaren, som då spelade för Önnereds HK, beslutet att avsluta sin handbollskarriär efter att ha fått sin fjärde avstängning på ett år. Trots detta valde Brännberger inte att lämna handbollen helt och hållet. Istället skulle han ta en ledarroll i Önnered, men lånades senare ut till Kroppskultur i division 1.

– Det var roligt att få spela i Kroppskultur, trots att det blev en kort sejour. Jag gick främst dit för att äntligen få spela tillsammans med min bror, säger Brännberger till Sportbladet.

Tidigare har Önnered och Porto samarbetat, främst på ungdomssidan. Men efter flera skador på linjepositionen i FC Porto kom klubbarna överens om en seniorövergång för Christoffer Brännberger.

– Jag höll på att komma i form inför spel med Kroppskultur, så att jag skulle kunna leverera fysiskt på planen. Det var jäkligt tursamt nu i efterhand, eftersom frågan kom så snabbt, säger Brännberger till Sportbladet.

Brännbergers kontrakt sträcker sig till säsongens slut, med option på ytterligare ett år.

Länk: Sportbladet