Bekräftat: Fredrik Teern till Önnered

Fredrik Teern. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Handbollskanalen pekade ut flyttmöjligheten för några dagar sedan. Nu är försvarsgiganten på plats i Önnereds HK efter många säsonger som stark profil i Alingsås HK.

– Efter 8 år i Alingsås så kändes det som att det var dags att gå vidare. Att suget för handboll finns där råder inga tvivel om och jag ser Önnered som en utmaning att få vara med att göra skillnad i, säger han till klubbens hemsida.

Teern var uppe på guldnivå med Alingsås och en svårtrumfad aktör i försvarsbranschen. Önnered det närmaste året blir något nytt, 32-åringen kommer till ett lag som nyss fick kvala men kontrar med övertygande värvningar.

– Några spännande nyförvärv gör att vi ska kunna ta ett nytt steg och sikta på ett slutspel för första gången i klubbens historia. Jag vill vinna matcher och att skapa en vinnarkultur är något som alltid attraherar mig, säger Teern till klubbsajten.

Elitansvarige Mikael Österwall vill se samspel från de stora spelarna i defensiven.

– Att vi nu får in Fredrik Teern tillsammans med Christoffer Brännberger, kompletterat med vår egen lagkapten Johan Blickhammar, gör att de centrala delarna i vår defensiv kommer bli svårforcerad. Det känns som våra motståndare kan få det lite jobbigare att möta oss där nu, säger han till klubbens hemsida.

Länk: Fredrik Teern klar!