Ännu en rysare avgjord mellan Sävehof och Malmö

HK Malmös Adam Lönn jublar efter mål under kvartsfinal 2 i Handbollsligan mellan Sävehof och HK Malmö. Foto: Bildbyrån

Dags för en ny thriller i Partille Arena i kvartfinalens andra omgång! Sävehof leder kvartsfinalen med 1-0 efter en dramatisk och jämn kamp senast. Men nu borde Malmö ha vässat tänderna ytterligare för att undvika hamna i ett ytterst besvärande underläge. Malmö som på förhand är en av favoriterna att nå SM-final. Sävehof som blandat och gett under serielunken. Men i en kvartsfinalserie gäller nya förutsättningar. Vem växlar upp bäst och mest?

Ikväll var det laddat i Partille Arena. Nästan fullsatt med bullrande publik och två sällsynt taggade lag. Kanske lyste det mest kring Malmö, dom hade en gruvlig hämnd att utkräva.
Första halvleken var intensiv och kraftfull, som när två tunga lok brakar in i varandra. Men ibland följde tågen spåren och vi fick se prov på några av ligans absolut bästa spelare. Adam Lönn i Malmö och så Joakim Larsson i Sävehof, åldermannen som verkar gå mot en ny vår. I kombination med planens två utmärkta målvakter, Björgvinnsson och Paulsen Haug, var det dessa fyra spelare som höjde sig över mängden. Men det var tätt, tufft och högt tryck.

Mycket talade för att vi även denna gång skulle få ett avgörande först efter en nervpirrande förlängning. Halvtid: 11-11

Andra halvlek visade prov på handboll av bästa märke. Två tunga lag mosar på med målvakter och kanonskyttar i en avgörande roll. Något märkligt då att Sävehof mycket sparsamt använder William Bogojevic med en av rikets hårdaste skott. Istället är det Oskar Sunnefeldt som får ta distansskyttet med sex mål. Men han har två övermän i Malmö, både Adam Lönn och Fredrik Lindahl sätter sju mål vardera.

Målfabrikationen var jämnt fördelad ända upp till 23-23 och några minuter kvar. Då gör Dan Beutler en sanslös kanonräddning, Adam Lönn och Fredrik Lindahl gör några snabba mål och 23-26 ser jobbigt ut för Sävehof. Men i slutminuten är det mer rock n roll och mindre kontroll. Sävehof trasslar sig upp till 25-26 och får en sista chans att utjämna. Man misslyckas, slutsignalen ljuder och på plan bjuder skåningarna till med en ringdans av det ystrare slaget.

Kvartsfinalserien står 1-1 och vi kan räkna med minst två ytterligare nervpirrande matcher.

Slutresultat: 25-26

Sävehof: Joakim Larsson 6, Oskar Sunnefeldt 6, Jonathan Edvardsson 4, Gustaf Wedberg 3, Jonas Larholm 2, William Bogojevic 2, Sebastian Spante 1, Viktor Ottosson 1
Malmö: Adam Lönn 7, Fredrik Lindahl 7, Hampus Olsson 3, Jim Andersson 2, Nils Pettersson 2, Mattias Kvick 2, Anton Blickhammar 2, Robert Månsson 1