Amo hämtar in ny målvakt – Langerud Kristoffersen klar

Amos spelare jublar efter handbollsmatchen i Handbollsligan herr mellan Alingsås och Amo den 28 mars 2024 i Alingsås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Thomas Langerud Kristoffersen, 24 år, har skrivit på för Amo HK. Målvakten kommer senast från Champions League-klubben Wisla Plock.
– Det ska bli spännande att komma till ett nytt land och en ny miljö, säger målvakten på Amos hemsida.

Langerud Kristoffersen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Amo HK. Under säsongen 2023/2024 var målvakten utlånad från Wisla Plock till TuS Vinnhorst i 2. Bundesliga.

– Mitt kontrakt går ut och jag tror det är rätt väg för min utveckling att komma till Handbollsligan. Jag är 24 år och tror jag kan utvecklas ännu mer, säger Langerud Kristoffersen.

24-åringen har bland annat meriter från norska B-landslaget. Han har även spelat fem säsonger för norska högstadivisionsklubben Haslums HK. 2023 blev han värvad av den polska storklubben Wisla Plock, men Langerud Kristoffersen gjorde aldrig debut för klubben.

– Thomas är en klassiskt skandinaviskt skolad målvakt med bra teknik och snabba utkast i kontringsfasen. Jag är säker på att Thomas kommer att utveckla sin stora potential i Amo och Handbollsligan. Samtidigt kommer hans erfarenhet från spel i Europa att gynna laget, säger Amos tränare Brian Ankersen om nyförvärvet.