Adam Svantesson får A-lagskontrakt

Adam Svantesson. Foto: Alingsås HK.

En ny tvåårsöverenskommelse har undertecknats, vilket innebär att vänstersexan Adam Svantesson tar steget in i Alingsås herrtrupp under de kommande säsongerna.

Adam Svantesson har under säsongen haft ett lärlingskontrakt med herrlaget och har varit inskriven i truppen vid ett tillfälle i Handbollsligan. Med 19 år på nacken har vänstersexan under säsongen imponerat som HP Alingsås främsta målskytt i division två, vilket har lett till att han nu ges möjlighet att bidra på seniornivå till nästa säsong.

– Jag tycker att jag har gjort en bra säsong med HP där jag fått mycket förtroende från tränarna. Att träna med a-laget är en annan nivå och det gäller att vara påkopplad hela tiden och jag lär mig väldigt mycket bara genom att träna med truppen. Nu är det en dröm som går i uppfyllelse när jag får skriva a-lagskontrakt med min moderklubb. Det är något jag strävat efter väldigt länge, säger Adam Svantesson till klubbens hemsida.

– Ännu en egen produkt som verkligen förtjänar chansen i seniortruppen. Adam är väldigt ambitiös och har under två säsonger visat att han är mogen för större uppgifter än spel med HP Alingsås, säger Christer Mårtensson, sportchef.

I den kommande säsongen kommer Adam att ingå i ett kantpar med Benjamin Helander, vilket innebär att Jesper Filén lämnar klubben. Svantesson är en av sju spelare från klubbens egna ungdomsverksamhet som har varit en del av matchtruppen under säsongen.

– Jag ser fram emot många timmar av träningar, att få chansen i handbollsligan och att utvecklas mer som både spelare och person, säger Svantesson.

– Adam har grym fysik med spets i spänsten och snabbheten. Han har tagit stora kliv de senaste säsongerna och vi tror stenhårt på att han kan utvecklas för att bidra på en högre nivå, säger William Törnqvist, assisterande tränare.

Länk: A-lagskontrakt för Adam Svantesson