Clara Lerby förlänger med EH Aalborg

Clara Lerby, EH Aalborg. Foto: Erik Laursen

Clara Lerby har förlängt med EH Aalborg. Vänstersexan, som just blivit uttagen till det svenska A-landslaget, blir kvar i den danska klubben i ytterligare en säsong.

Clara Lerby kom till EH Aalborg inför den pågående säsongen från Lugi HF. Nu står det klart att vänstersexan väljer att stanna i den danska klubben i ytterligare en säsong.

– Clara är först och främst en enormt skicklig kantspelare. Mer än 8 mål per match under säsongen talar sitt tydliga språk: Det är både på straffkast, kontringar och de ”vanliga” kantavsluten. Men dessutom går Clara i spetsen för många av de värderingar vi värderar högt: Hon ställer höga krav på sig själv, sina lagkamrater och tränarteamet, och det hjälper oss alla att hålla oss skarpa. Clara har med andra ord en mycket stor betydelse för laget och blir en viktig pusselbit för att uppnå nästa säsongs mål, säger Peter Jagd till klubbens hemsida.

– Jag känner att det här är rätt plats för mig att fortsätta utvecklas. Jag är verkligen glad för laget och alla omkring. Jag känner att vi har något bra på gång och jag vill självklart vara en del av det. Vi har också de bästa fansen, och jag älskar att spela för dem, säger Clara Lerby.

Länk: Clara Lerby forlænger sin kontrakt med EH Aalborg