3 punkter efter Önnered–Alingsås: ”Stackars Liaba, bortaspöket lever & slutspelskampen”

Mishels Liaba. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Stackars Mishels Liaba, bortaspöket lever för AHK och slutspelskampen – här är Ola Selbys tre punkter efter att Önnereds HK besegrat Alingsås HK med 24–23.

Stackars Mishels Liaba – alla verkar vara emot honom

Tolv utvisningar på 14 matcher före kvällens drabbning i Önneredshallen. Förra säsongen 25 utvisningar på 26 matcher. Ska man tro Mishels Liabas kroppsspråk så har varenda en av de här utvisningarna varit felaktiga. Visst är det en jäkla otur han har ändå, Liaba?

Ikväll blev det två nya utvisningar och framförallt den andra var riktigt ful. Albin Hägglund Junler (som stundtals var lysande i den här matchen) var igenom och när han låg som ett streck i luften bestämde sig Liaba för att trycka till mittnian lite extra. Reaktionen från norrmannen? Hela kroppsspråket skrek ”jag gjorde inget fel” och istället såg han ut att ifrågasätta domslutet, precis som det alltid brukar se ut. Ofta skäller han också ut spelaren som han delat ut en smäll mot, så även ikväll.

Jag förstår att det är ett högt adrenalinpåslag, men att skälla ut motståndare efter fula smällar är på en annan nivå. Ett rätt oskönt beteende av en annars riktgt bra handbollspelare.

AHK:s bortaspöke lever

Sju förluster och tre oavgjorda matcher på bortaplan så här långt under säsongen. Var ikväll kvällen då Alingsås HK:s dystra bortafacit skulle brytas? Det såg ut som att AHK hade jagat bort spöket, men så blev det inte. AHK hade bollen vid 22–22 och lite tid kvar, men Sebastian Abrahamsson räddade Max Granlunds skott med 19 sekunder kvar och sen kunde Pontus Zetterman, vem annars, avgöra till sitt ÖHK i matchens sista sekund. Blytungt för ett AHK som fick se slutspelsplatsen glida längre ifrån.

Slutspelsjakten

Före matchen låg Önnered sjua på 21 poäng, Guif åtta på 21 poäng och AHK nia på 20 poäng. Och eftersom det inte finns något reellt hot bakifrån (Amo är närmast med 16 poäng) så ser det i nuläget ut att vara de här tre lagen som gör upp om de två sista slutspelsplatserna. Därför var det lätt att förstå den här matchens betydelse.

Och just därför var den här segern brutalt viktig för ÖHK, som nu har tre poäng ner till AHK under slutspelsstrecket. Slutspel har aldrig varit närmare för Önnereds HK än efter ikväll.