Ynglingarna tog chansen – krossade BK Heid

Emma Mihailovic och Line Bergfeldt. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Ungdomlig fart och fläkt var Sävehofs melodi idag. Göteborgsderbyt blev en ”walk in the park” när ligaettorna krossade BK Heid med 16-33. 

Sävehof ställde upp med ett ordentligt föryngrat lag under dagens match mot bottenlaget BK Heid. Och det var ett drag som visade sig ge önskad effekt.

Med Emma Mihailovic som topp i ett 5-1-försvar hade Heid svårt att komma till något avslut alls framåt. Under de första elva minuterna gjorde laget visserligen fyra mål, men sedan tog det totalstopp. Sävehof släppte inte in ett enda mål under de sista 19 minuterna och vann första halvlek med förkrossande 18-4.

Och inte var det bara det uppställda försvarsspelet som funkade bra för Sävehof, Line Bergfeldt var en mur i målet och landade på 67 i räddningsprocent.

Det var dock, oväntat nog, BK Heid som började den andra halvleken bäst. Tre raka mål gjorde att de närmade sig något, men matchen var redan förlorad och Sävehof kunde kontrollerat spela av sista 30 minuterna.

Matchen slutade 16-33 och Sävehof tog därmed säsongens tionde raka seger i SHE.

Mihailovic blev planens bästa målskytt med sina 10 fullträffar. I Heid var Amanda Vinelund målbäst (6).

Målskyttar Heid: Amanda Vinelund 6, Elin Leissner 5, Wilma Hoshangi 3, Freja Rutgersson 1, Veronica Wislander 1

Målskyttar Sävehof: Emma Mihailovic 10, Ida Sebbe 6, Ida Landberg 4, Irma Kocanovic 4, Thea Kylberg 3, Frida Rosell 3, Johanna Forsberg 2, Stella Huselius 1