Viktiga förlängningar med trogna Skaraspelare

Ewelina Ström, Asdis Heimisdottir, Sofia Berndtsson och Melanie Felber. Foto: Bengt Andersson/Skara HF.

Skara HF markerar med fyra nya kontrakt på ett bräde. Sofia Berndtsson, Melanie Felber, Aldis Heimisdottir och Ewelina Ström finns samtliga kvar under den nya tränarkonstellationen i höst.

Spelmotorn Heimisdottir har hunnit rota sig i Skara sedan hon lämnade hemön Island för två år sedan.

– Jag och min sambo trivs jättebra i Skara. Jag tror och hoppas att vi kan vara jättebra nästa säsong. Jag har fått flera anbud från andra lag i serien men för mej har tvekan inte varit så stor, säger hon till klubbens hemsida.

Felber betydelse för det lila laget märks bland annat i de 600 pytsar hon producerat sedan 2018. Den interna skyttedrottningen har också positiva vibbar kring det mesta som rör Skara.

– Jag vill spela med ett lag som kan bli ett topplag och kan ta titlar i framtiden.

– Skara HF är den förening som jag känner för och där jag tror att vi tillsammans i vårt nya lag ska kunna få viktiga framgångar, fortsätter hon.

Ewelina Ström hoppade en period från SHF till Önnereds HK (2017-21). Men nu är nu och högersexan har definitivt hittat tillbaka till moderklubben.

– Är spelare som arbetar otroligt hårt. Hon har avgjort många matcher på slutet under den här säsongen, lyder blivande tränaren Pether Krautmeyers kommentar.

Rutinerade Sofia Berndtsson har aviserat karriärslut men ständigt funnit motivation för att fortsätta. Det gäller även över 2024/25, då linjespelaren precis som de tre lagkamraterna har avtal med Skara.

– ”Berra” är en riktig klippa i försvaret med sin fysik och rutin. I anfallsspelet är hon träffsäker på linjen och från sju meter, säger Krautmeyer till klubbens hemsida om Berndtsson.

Länk: Kvartetten som förblir lila