Uppvisning av Skuru

Elin Hansson och Ellen Voutilainen, Skuru IK. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Skuru vann den viktiga matchen mot Lugi med förkrossande 19-36. Det var en halvlek av jämn handboll, sen en halvlek av total utklassning. 

I Sparbanken Arena i Lund, tog Lugi sig an tabelltvåan Skuru. Förutsättningarna för Lugi var tuffa inför matchen, då flera spelare i truppen saknades. Avsaknaden av dessa spelare märktes i matchen, då Lundalaget hade en tuff dag på jobbet.

Första halvlek var förhållandevis jämn, där Skuru gick till halvtidsvila med tre mål tillgodo på Lugi (17-14). Andra halvlek var dock en 30 minuter lång uppvisning av Stockholmslaget, som var bättre på varenda position.

Skuru spelade ett fantastiskt bra försvarsspel, och fick stopp på Lugis sju mot sex. När dessutom Josephine Nordstrøm storspelade i målet så stängde de vitklädda till ordentligt bakåt. Det tog Lugi fem minuter att göra lagets första mål i andra halvlek, och ytterligare fem för att göra mål två. 

Lugis 20  tekniska fel är självfallet alldeles för många, och visar sig även i slutresultatet som skrevs till 36-19. Andra halvlek vann Skuru med förkrossande 19-5, och därmed gör man ett litet ryck i toppen av tabellen.

Ellen Voutilainen utsågs till matchens lirare i vinnarlaget.