H65 Höör skrällde mot Sävehof

Gry Bergdahl. Foto Christoffer Borg Mattisson/H65 Höör.

H65 Höör vann en mycket meriterande seger över tabellettan Sävehof under eftermiddagen, mycket tack vare en storspelande Gry Bergdahl i målet. En kalldusch för Göteborgslaget som tappar på Skuru i toppen.

Dagens match mellan H65 Höör och Sävehof var en repris på semifinalen från i fjol. Höör låg sjua i tabellen inför dagen, och behövde poäng för att känna sig lite mer trygga i kampen om en slutspelsmatch.

-Vi ska få upp tempot och sätta försvaret, sa Alma Skretting till Cmore inför matchen.

I halvtidsvilan ledde Sävehof med 12-10, vilket till stor del berodde på H65 Höörs 16 (!) tekniska fel. Amelia Lundbäck stod för fem mål i första halvlek och var nöjd med spelet, men bekymrad över alla tekniska fel.

-En jämn och rolig match, vi spelar faktiskt väldigt bra. 16 tekniska fel är dock katastrofalt.

Andra halvlek var en enda lång rysare, där matchen stod och vägde fram och tillbaka. Med sex minuter kvar av matchen gjorde Höörs Gry Bergdahl en viktig räddning och laget kunde gå upp till en tremålsledning. En bortkastad boll i slutskedet och en storspelande Bergdahl gjorde att Höör tillslut kunde fira en viktig seger.

Gry Bergdahl fick pris som matchens spelare tack vare sina 19 räddningar (45 procent), och var väldigt nöjd efter matchen.

-Vi gör en riktigt bra match. Samarbetet mellan försvaret och mig funkade väldigt bra idag.

I Sävehof var det inte lika glada miner.

-Vi kom inte till i anfallsspelet, men jag vet inte varför, säger en besviken Jamina Roberts till Cmore efter matchen.

Viktig seger för VästeråsIrsta

I Västerås tog VästeråsIrsta emot Skara i en viktig match i fighten om slutspelsmatcher. Hemmalaget imponerade stor i första halvlek och fick verkligen fart på anfallsspelet och fin träff i försvarsspelet. VästeråsIrsta hade dessutom en storspelande Tyra Schjött i målet (50 procent), och ledde med 19-8 efter halva matchen.

I andra halvlek fick Skara lite bättre ordning på spelet, men VästeråsIrsta kunde ändå vinna matchen komfortabelt med 28-22. Viktigt för hemmalaget, som därmed går upp på slutspelsplats i tabellen.

Dagens matcher i SHE:

H65 Höör vs. Sävehof 25-23

Lugi vs. Skuru 19-36

VästeråsIrsta vs. Skara 28-22