TV-måndag: Handbollsligan, Svenska cupen, Bundesliga…

Wilma Pettersson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Den fjärde matchdagen i premiärrundan gäller det för Kungälvs HK och H65 Höör att visa framfötterna i seriespelet. Hammarby fick pisk av HF Karlskrona när cupslutspelet drog igång, returen i Eriksdalshallen startar med fyra minusmål plus eventuell shoot out-skillnad.

Kungälv har inte kunnat betvinga H65 Höör på tio försök i högsta serien. Ifjor var det nära med 28 lika på bortaplan, Handbollskanalens tips som rankar lagen åtta och fyra indikerar att det kan bli jämnt igen och H65 Höör har ett projekt i lagbygget efter flera spelartapp. Wilma Pettersson flyttade till det röda laget i somras och avverkar återbesöket i Mimershallen redan i den första omgången.

Hammarby slet med tekniska fel och tveksamt övertalsspel i den första åttondelen mot Karlskrona. Betydligt fler grönvita fans på läktaren talar för Bajen i match två men femmålssegern som krävs kommer förstås inte av sig själv. Karlskrona gick vidare som grupptvåa och fixade säsongsbästa med urladdningen senast.

TBV Lemgo Lippe får slå ur underläge mot SG FGlensburg-Handewitt även om lagen skuggar varandra i tabellen med samma poäng. Å andra sidan har Lemgo vunnit de senaste två hemmakamperna mot topplaget och går redan på plus genom vinsten mot ett HSG Wetzlar där det blev en nolla ifjor.

Tablån 11 september
Handbollsligan
(19:00) Kungälvs HK–H65 Höör, direkt hos Handbollsligan Live
Svenska cupen
(19:00) Hammarby IF–HF Karlskrona, direkt hos Handboll Play
Bundesliga
(19:00) TBV Lemgo Lippe–SG Flensburg-Handewitt, direkt i Viaplay