Tova Almqvist lyfter till eliten med Skuru

Tova Almqvist. Foto: Joakim Lindgren.

Det geografiska steget kanske inte blir så långt. Att Tova Almqvist formellt tillhör Skuru IK istället för Nacka HK över 2024/25 lär dock betyda en hel del för högernians utveckling.

Almqvists övergång presenteras på Skurus hemsida. Avtalet är på plats, ett definitivt delmål för 18-åringen med just Skuru som moderklubb.

– Det känns otroligt kul och att spela i A-laget är något jag alltid drömt om. Kommer ihåg när jag fick springa in med damerna när jag var liten och att nu får vara en del av det känns helt overkligt och extremt roligt, säger hon till klubbens hemsida.

Almqvists debut skedde under slutspelet i våras då Skuru avverkade VästeråsIrsta i Nacka Bollhall. Seniorsäsongen fram till dess pekade på framsteg – 70 mål för Nacka i division 1 norra.

– Senaste årets stora utveckling har nu lett till en plats i A-truppen. Tova har hög kvalité på allt hon gör och därför är hon nu på en nivå där hon kan tillföra kvalitéer i vårt damlag, säger tränaren Magnus Oscarsson Söder till klubbens hemsida.

Länk: Tova Almqvist flyttas upp i A-truppen