Sävehof satte stopp för H65 Höör

Johanna Bundsen och Thea Stankiewicz jublar. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

IK Sävehof öppnade hemmakontot i Handbollsligan med en fullpoängare efter finalreprisen mot H65 Höör. Johanna Bundsen var en klippa i avgörande läge och Thea Stankiewicz satte säsongsbästa i ligaspelet med sex mål fram till 26–22.

Aranäs fick premiärsprudla lite för mycket med Partille-ögon och VästeråsIrsta nätade 28 gånger i den täta oavgjorda duellen i omgång två. Även om H65 Höör stretade emot var Sävehofs nyckel att stoppa bortalaget från att etablera tryck, bara 22 insläppta mål blev en vinnarfaktor.

– Väldigt skönt med två poäng, det behövde vi efter tre matcher i rad utan seger. Försvarsspelet börjar ta fart för oss nu och det ser redan väldigt mycket bättre ut än för en månad sedan. Både i den här och senaste matchen är jag väldigt nöjd med det defensiva, sade Jesper Östlund till klubbens hemsida.

Bundsen och gästernas Gry Bergdahl stoppade elva skott var men målvaktsmatchen gick till Sävehof. Den superrutinerade keepern bidrog i känd stil med framspelningar och två egna mål medan hemmalaget hindrade H65 från kvitteringar efter paus.

Höör hade tre fyramålsskyttar – Wilma Pettersson, Tilda Winberg och Johanna Östblom och får ta nya tag mot Skara HF kommande fredag. Sävehof hinner med en CL-insats innan fjärde omgången, Buducnost borta på söndag.

– Sedan har vi en massa kvar att jobba med i anfallsspelet. Där behöver vi bli mer kliniska, noggranna och få bättre bollflyt. Det känns som att det hackar lite väl mycket med den biten, fortsatte Östlund resonemanget efter segermatchen.

IK Sävehof–H65 Höör 26–22 (12–11)