Styrkedemonstration – 32–21 för H65 Höör i första semifinalen

Mikaela Mässing nätade nio gånger i storsegern. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

H65 Höör var skoningslösa och öppnade andra halvlek med 9–0. Under merparten av matchen hade hemmalaget också koll på det mesta som IK Sävehof tog sig för framåt. Saken klar, 1–0 i matcher efter övertygande storkross.

Mikaela Mässing med ett gott öga till Sävehofmatcher under säsongen angav tonen med välriktade avslut. H65 Höör hade också Anna Olsson som navet som satte igång anfallsrörelserna och etablerade smarta samarbeten.

Hos gästerna kunde Johanna Forsberg (fem mål) näta både i öppna lägen och efter kontringslöpningar. Emma Fernis nätade lika många gånger och förvaltade en del returer.

Sävehof sinkades dock av stegfel och passningsval som H65 klev ut och bröt. Genom att bli mer bestämda i defensiven kunde bortalaget hänga på och reparera hälften av fyramålsunderläget, 6–10 till 11–13 i paus.

De regerande mästarna klev ut till halvtidsvilan med behovet att jobba igenom anfallen bättre högt upp på agendan.

Det blev precis tvärtom.

Hemmalaget återvände med mer energi och högre precision. Mikaela Mässing var utvilad med slagkraftig skottarm, hann snabbt hem och ställde upp för bollstölder i försvarsmuren.

H65 dominerade på alla håll, Sofia Hvenfelt fick mer spelrum när Mässing krävde bevakning och Jannike Wiberg räddade allt.

Sävehof slarvade i korta anfall och Höörsupportrarna i Eslöv njöt av nio mål på tolv minuter innan Sävehof spräckte nollan i andra halvlek.

Satsa och spring i ett stort ryck, lite för stort för att de frånsprungna ska kunna rycka på axlarna och gå vidare utan ett rejält resonemang om vilka vapen som måste fram l till nästa semifinal.

Fredagen i Höör var uppenbart körd med 22–11 på tavlan. H65 slog synbart av på takten, bjöd på lite bränsle med öppet mål men bytte in friskt blod (Ida Gullberg, Kristin Thorleifsdottir och Tilda Winberg).

Till slut 32–21, Sävehof fick ont om inspiration för framtiden när avståndet växte över det tvåsiffriga.

– Vi har jättemycket att förbättra. Det som är viktigast mot Höör är att inte göra för många tekniska fel och det gör vi i andra, sade Johanna Ahlm till C More.

Semifinal 1:5
H65 Höör–IK Sävehof 32–21 (13–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Nästa match spelas onsdag 24 april i Partille.