Osäkert i Vardar – Samsonenko lämnar klubben

Jane Sandanski Arena. Foto: RK Vardar

Vardar har varit ett av världens bästa handbollslag de senaste åren, men nu kan det vara slut med det. Ägaren Sergej Samsonenko, som pumpat in pengar i klubben under sju år, kommer att lämna Vardar, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Samsonenko är inne på sitt sjunde år som ägare i klubben men väljer alltså att lämna. En tuff smäll för Vardar med andra ord.

– Redan tredje året var jag tvungen att kämpa varje dag för klubbens överlevnad genom att ständigt låna pengar. Jag har över 5000 anställda i mitt företag och jag vill inte äventyra deras liv tillsammans med deras familjer. Så blir det om jag fortsätter att låna in pengar till Vardar, säger Samsonenko i pressmeddelandet.

– Inkomsten klubben får från det europeiska handbollförbundet och sponsorers sida de senaste åren är inte ens 10 procent av det jag ger. Jag har fått gott om löften om att jag snart kommer att få hjälp, men det har gått sju år och jag har fortfarande inte fått någon hjälp. Det är anledningen till att jag från och med nästa säsong inte kommer att finansiera Vardar.

Under Samsonenkos sju år i Vardar har klubben vunnit sex mästerskapstitlar, fem cuptitlar, Champions League och flera andra titlar.