Solklar seger för Skuru – trots uppvisning av GT Söder

GT Söders Hanna Cleve. Arkivbild. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Det bjöds på en annorlunda match från den som väntats när tabelltvåan IK Skuru besökte GT Söder för match i den nittonde omgången. Hemmaspelande GT Söder bjöd upp till en ordentlig match och visade upp sig från sin bästa sida – vilket betydde att Skuru var tvungna att göra detsamma. Gästerna var dock det bättre laget i matchen, och gick tillslut segrande ur matchen med en stabil xx-xx-seger. 

Senast de två lagen möttes i höstas hade Skuru dragit från till säker ledning med nio bollar redan inför halvtidsvilan – en ledning som sedan utvecklade sig till slutresultatet 35-20 i den andra. Riktigt så såg inte matchbilden ut idag.

Skuru startade starkt och var det bättre laget genom hela matchen – men GT Söder var inte långt där bakom. Mycket slarv och tekniska fel från båda lagen under matchens första minuter resulterade i en stillastående måltavla, men när matchen kom igång på riktigt bjöds det på fina uppvisningar från såväl hemmalaget som gästerna.

Skuru dundrade på framåt i den första halvleken och tryckte i varje läge de gavs, vilket ledde till många tappade bollar – men också många fina kontringsmål. I det uppställda anfallet var jakten efter Matthijs Holmberg och Schelin på linjen ett återkommande segment för de grönvita spelarna – något som GT både läste och löste bra framåt slutet av den första halvleken.

GT Söder hade det lite svårare framåt i perioder, men när skyttet utifrån niometerslinjen kom igång – och bollarna sattes högt på Rebecca Nilsson i Skuru-målet – så började målen rulla in för hemmalaget. Flertalet kontringsmål på grund av slarv i Skurus anfall på det, och GT höll sig genom en stark insats kvar i matchen.

Halvtidsresultat: 10–14

Starten av den andra halvleken följde den första, och GT Söder höll sig i ett fullt rimligt tremålsunderläge gentemot gästerna. 15 minuter in började dock Ulrika Olsson och hennes skottarm komma igång ordentligt – och Skurus ledning blev allt större ju längre matchen gick.

De sista femton minuterna rann det iväg ordentligt bakom GT Söders försvar, samtidigt som afallsspelet stannade av helt och håller för de blåklädda spelarna – vilket var synd med tanke på den höga nivå och viljestyrka de bjöd på genom 75% av matchen.

GT Söder – IK Skuru: 35–22 (10–14)