Skuru IK fortsätter att segra

Clara Bergsten, Skuru IK.. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Återigen är det dags för matcher i landets högsta serie för damer. Idag begav sig Skuru IK ner till Skåne för att ta sig an H65 Höör i andra omgången av Handbollsligan.

Inför dagens möte hade båda lagen med sig varsin vinst från premiärmatcherna. Höör slog Kungälvs HK med 27–22 medan Skuru lyckades vinna över Önnereds HK med uddamålet (24–23). På förhand kändes det som en spännande och intensiv match i Sporthallen.

Matchen inleddes jämt och lagen följdes åt i målprotokollet. Både Höör och Skuru gjorde några riktigt snygga mål, men också en del tekniska fel. Tilda Winberg låg bakom mycket i hemmalaget, såväl offensivt som defensivt, och i Skuru så var det Alexandra Bjärrenholt som styrde bortalagets anfallsspel.

Gry Bergdahl fick till en del fina och viktiga räddningar i slutet av halvleken och var en stor anledning till att Skuru inte kunde dra ifrån.

Halvtidsresultat: 13–13

Andra halvleken inleddes fortsatt jämt och båda lagen fick ett par straffar vardera. Skuru gjorde ett litet ryck och 17–18 blev snart 17–20. Alexandra Bjärrenholt fortsatte att driva sitt lag anfallsmässigt och Skuru skaffade sig ett övertag i matchen.

Med tio minuter kvar ledde Skuru med tre bollar och Höör valde att spela sju mot sex. Hemmalaget hade svårt att göra mål i den andra halvleken, då på grund av Skurus kollektiva försvarsspel.

Skuru IK plockade med sig två poäng hem till Nacka efter dagens match mot H65 Höör.

Slutresultat: 23–27