Matchens tre stjärnor: Kristianstad HK–Skara HF

Amalia Frøland, Kristianstad HK. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Kristianstad HK tog andra segern på två försök den här säsongen när Skara HF besegrades med 30–21. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”.

Tre stjärnor – Amalia Fröland

Kan vi redan nu kalla henne en av seriens bästa målvakter? Jag tycker det. Vass i premiären mot Lugi och vass även idag mot bättre motstånd. Skapade till och med problem för Melanie Feber och Sara Johansson. Hon har ett starkt försvar framför sig, men det ser ut att vara en väldigt trygg och placeringssäker målvakt som dessutom har utkastet som en uppsida.

Två stjärnor – Lea Gruber

På tal om försvar. Tillsammans med Maja Hedberg bildar Lea Gruber ett starkt, tufft och smart spelande mittförsvar. Hela KHK spelar bättre försvar i år än de gjorde förra året och där går Gruber, med sin härliga inställning, ofta i bräschen. Dessutom pigg framåt och visade framförallt prov på sitt fina skott med ett par rökare rätt upp i krysset.

En stjärna – Sofia Berndtsson

Gick en, som så många gånger förr, tuff kamp mot Maja Hedberg inne på linjen. Två av seriens tuffaste och mest erfarna spelare small på varandra rejält i 60 minuter och det är svårt att säga vem av spelarna som rent individuellt gick vinnande ur striden. Berndtsson var åtminstone Skaras bästa spelare matchen igenom.