Skara kvar på segertåget mot Kristianstad

Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Skara HF var både jämnare och bättre fram till pausvilan. Sedan spelade det mindre roll att Kristianstad HK faktiskt vann andra halvlek, hemmalaget drog ett större lass med 27–22 vid slutsignalen.

– Jag är förutom segern mycket nöjd med vårt försvarsspel, sade Magnus Frisk till klubbens hemsida.

Delvis log Skaratränaren över lagets fjärde raka seger. Tio plus tolv bollar i eget nät i varje halva av matchen var anledning till glädje och dessutom avgörande. Det var bara Maja Hansson (sex mål) som förmådde hota defensiven i högre grad i första halvlek.

På slutet kom också forceringen som gjorde skillnad, Skara stängde igen medan Maja Eriksson prickade rätt och Carolina Järlstam använde den sluga vägen för att nå fram.

– Vi hade kunnat gå ifrån tidigare i matchen, men det blev ju bra till slut i alla fall, sade Frisk med två poäng i säker hand.

Mer från MEP-listan: Lærke Sørensen firade sin födelsedag med 15 räddningar.

I tabellen bråkar Skara med IK Sävehof om en strålande tredjeplats och kan börja planera för hemmaplansfavör i slutspelet. Kristianstad behöver fler poäng för att klara sig till kvartsfinal.

Med en stark spurt under sista tredjedelen av seriespelet kan det bli revanschmöte mellan det orangea och lila laget senare under säsongen.

Skara HF–Kristianstad HK 27–22 (16–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>