Skara klart för semifinal

Skara firar segern. Foto (arkiv): Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se

Skara HF klarade två tuffa kvartsfinalkamper mot Kristianstad HK. I den tredje var det raka spåret och överkörning. En lysande målvakt och bra spring hos utespelarna ledde till 36–16 och ett historiskt avancemang.

Skara gick upp i eliten 2016. Tre år senare var det lila laget redo för slutspel. Totalt tog det fem utvecklande säsonger innan SHF också skrev in sig bland semifinallagen.

Det mesta av tvivlen inför kvartsfinal tre, stunderna då Kristianstad dämpat Skaras kontringar, skingrade hemmalaget med fart från start i den avgörande matchen.

Laerke Sørensen började på rätt sätt som bollmotare och levererade också den långa passningen till 1–0.

Keepern fortsatte att hålla nollan i elva minuter. Vid det laget hade Skara redan rejäl koll på tempot. Maja Eriksson klev till i uppställt spel och Melanie Felber var lätt att känna igen som speedig skyttedrottning i stark slutspelsform.

Kristianstad kunde bara förbereda sig på sortin, med många tekniska fel och elva mål mindre i paus.

Caroline Månsson nätade tre gånger i säsongens sista match. De orangea bet ifrån i de första matcherna men hade inget överskott i i det långa loppet.

Jämförelsevis nådde Sørensen 19 räddningar, ruskiga 6,4 i MEP och och var helt på topp. Bakom alla siffror var Skara helt ohotat när man fullbordade semifinaldrömmen, som första lag 2020/21.

Skara HF–Kristianstad HK 36–16 (18–7)

Matchprotokoll >>
Statistik >>
Skara vidare till semifinal, 3–0 i matcher.